top of page
Sök
  • Stella Nepal

Uppdatering från Nepal - våren 2023

Den 23 januari besökte vår samarbetspartner Seven Women en av skolorna STELLA Nepal är med och stöttar via Stipendieprojektet. Shree Bhairavi, som skolan heter, ligger i Dhading-distriktet i utkanten av Katmandu. Där får 171 elever sin skolgång finansierad med hjälp av stipendier.

Trots att skolan ligger i utkanten av Katmandu är den svår att ta sig till på grund av dåliga vägar. De flesta av eleverna på skolan kommer från fattiga familjer som tillhör den lägsta kasten. En av eleverna med funktionshinder har en timmes resväg till skolan, vilket försvåras av barnets allvarliga hälsoproblem. Skolans personal önskar ytterligare hjälp för att stötta detta barns behandlig.


Utöver att betala för skolavgiften, lärare och administration, möjliggör stipendierna att varje elev har material, en skolväska och varm jacka. På besöket hade Seven Women även med sig volleybollar och badmintonracket då det saknades material för att kunna utöva idrott på skolan. Som ni säkert redan vet är fysisk aktivitet något STELLA Nepal anser vara väldigt viktigt för barnen, eftersom det bidrar till ökad självkänsla och en känsla av kontroll över sin egen kropp – något många av barnen saknat.



De som arbetar på skolan är mycket tacksamma över den stora skillnad för barnen som stipendierna innebär. Det är avgörande för dessa barns möjligheter till skolgång och en stor bidragande faktor till att de senare i livet väljer att läsa vidare och på så sätt förbättra sina levnadsvillkor. Därför hoppas personalen på att stipendieprojektet fortsätter att pågå under många år framöver.


Det hoppas vi också och är oerhört tacksamma över att ni är med och gör detta möjligt genom era bidrag till STELLA Nepal.



0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page